hydro reiin
Foto: Hydro

Macquarie Asset Management har signert en avtale med Hydro om  kjøp av 49,9 prosent av Hydros fornybarselskap Hydro Rein.

  • Øyvind Zambrano Lie

Gjennom avtalen oppretter Hydro og Macquarie Asset Management et joint venture (JV), hvor Hydro vil eie 50,1 prosent av selskapet. Macquarie Asset Management vil investere egenkapital på 332 millioner amerikanske dollar for 49,9 prosent eierskap i Hydro Rein.

Transaksjonen verdsetter Hydro Rein til 333 millioner dollar. Med kapital fra Macquarie Asset Managent vil Hydro Rein være fullt finansiert for pågående prosjekter under utbygging, samt kostnader knyttet til utvikling av prosjektene i porteføljen de nærmeste årene, med ambisjon om å bli selvfinansiert.

– Vi mener Macquaries kommersielle styrke og ekspertise innen fornybar prosjektutvikling globalt vil komplementere Hydro Rein og sette yttererligere fart på selskapets ambisjoner om å dekarbonisere industrien, sier Hydros konsernsjef Hilde Merete Aasheim i en pressemelding.

Hydro Rein ble lansert i 2021. Porteføljen til joint venture-selskapet er for øyeblikket på 6,9 GW (brutto kapasitet) og består av fornybarprosjekter under utbygging samt tidligfaseprosjekter i Norden og Brasil. Hydro Reins andel av de fire prosjektene under utbygging blir på 1,7 TWh.

Hydro Reins prosjekter i Brasil, Danmark og Sverige og alle prosjekter innenfor energiløsninger vil bli en del av joint venture-selskapet. Hydro Reins prosjekter i Norge blir også inkludert, med unntak av vindprosjektet Snøheia Industrikraft og alle andre potensielle vindkraftprosjekter som er lokalisert i områder nær Hydros aluminiumsverk i Norge. Disse prosjektene vil bli eid og utviklet av Hydro, i tett samarbeid med lokale partnere. Hydro Reins ansatte skal fremdeles bistå Hydro med å utvikle disse prosjektene, gjennom serviceavtaler.