demo tofte
Demoanlegget på Tofte. Foto: Statkraft

Det svenske skogindustriselskapet Södra går ut av eierskapet i Silva Green Fuel.

  • Øyvind Zambrano Lie

Statkraft vil utvikle teknologien for avansert biodrivstoff videre, og kjøper Södras 49 prosent andel i selskapet. Statkraft søker samtidig etter en ny partner til videreutviklingen av Silva Green Fuel, skriver Statkraft i en pressemelding.

For Statkraft er Silva Green Fuel et viktig utviklingsprosjekt innen fornybar energi. Statkraft skriver at de ser et betydelig potensial i teknologien, som utvikles i demonstrasjonsanlegget på Tofte i Asker kommune.

«Teknologien vurderes som konkurransedyktig sammenliknet med andre teknologier for biodrivstoff. Det forventes sterk markedsvekst for biodrivstoff, drevet fram av reguleringer fra EU og nasjonale myndigheter», skriver Statkraft.

Selskapet søker nå etter en ny partner som vil være med i den videre utviklingen av Silva Green Fuel og bygging av et første fullskala produksjonsanlegg for biodrivstoff.

Silva Green Fuel DA ble opprettet i 2015 av Statkraft (51 %) og Södra (49 %).