bkk linjearbeid trefall storm tre uvær
Det er viktig med rask gjenoppretting av strømforsyningen etter brudd i nettet. Her fra uværet Nina som rammet Vestlandet i 2015. Foto: BKK

BKK gjennomfører et prosjekt for såkalt selvhelende nett. I samarbeid med Siemens har de programmert en logikk som automatisk legger om distribusjonsnett i forbindelse med feil.

  • Øyvind Zambrano Lie

Så langt i det unike prosjektet er det etablert en pilot i Øygarden, og BKK er nå i gang med nok en pilot i Gulen kommune for å få bredere erfaring fra prosjektet. Begge områdene har i hovedsak luftlinjer og er utsatt for mye dårlig vær, og følgelig kan det...
Artikkelen er 748 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.