nett spenn linje
Vevig har over 1000 kilometer 22 kV distribusjonsnett og 80 kilometer regionalnett i Gudbrandsdalen, og forsyner 20.000 kunder med strøm, hvorav halvparten er fritidsboliger. Foto: Vevig.

Vevig er det eneste nettselskapet i landet med såkalt selvhelende nett. Feil blir lokalisert og isolert, og nettet rutet om, så kunder raskt får strømmen tilbake. Alt skjer automatisk.

  • Stein Arne Bakken

Det er andre året at nettselskapet i Gudbrandsdalen har dette systemet for selvopprettende nett i drift. – Vi har høstet meget gode erfaringer, og regner med at den ekstra investeringen vi måtte gjøre, er spart inn i løpet av to til tre år som følge av reduserte KILE-kostnader, sier driftsleder...
Artikkelen er 1187 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.