skyberg
Slik kan Skyberg transformatorstasjon bli seende ut. Illustrasjon: Statnett

Statsforvalteren i Innlandet er kritisk til Statnett og Elvias klimarapportering ved utbygging av nye Skyberg trafostasjon i Gjøvik kommune.

  • Rasmus Halvorsen

Statsforvalteren i Innlandet har vært kritisk til hvordan Statnett rapporterer klimautslipp i forbindelse med søknaden om å få bygge Skyberg transformatorstasjon. Den skal etter planen skal stå ferdig i 2026 og erstatte Vardal trafostasjon (se faktaboks nederst). NVE foreslo å løse saken med å legge til grunn at Statnett og...
Artikkelen er 781 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.