Foto: Markbygden Ett

Hydros kraftleverandør Markbygden Ett AB i Sverige søker om rekonstruksjon. Det kinesiskeide selskapet vil avbryte kontrakten med Hydro Energi.

  • Morten Valestrand

Hydros kraftleverandør Markbygden Ett i Nord-Sverige kan ikke betale en stadig økende gjeld på over 6 milliarder kroner. Situasjonen er nå akutt og selskapet har søkt Umeå tingrett om rekonstruksjon. Årsaken er ulønnsomme kraftleveranser, til nettopp Hydro Energi. Markbygden Ett har gått med store tap i flere år og skriver...
Artikkelen er 537 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.