FOSSÅA
Stasjonsbygningen er plassert kloss inntil innslaget til tunnelen. Foto: Simen Isum

Utbyggerne av Fossåa kraftverk i Sør-Fron fikk først avslag, før de økte prosjektet og fikk tillatelse til å bygge ut.

  • Atle Abelsen

I månedsskiftet oktober/november satte Småkraft AS vann på pelton-skovlene i Fossåa kraftverk (8 MW) i Sør-Fron kommune i Gudbrandsdalen, og startet prøvedriften. Det «store småkraftverket», som har kostet rundt 120 millioner å bygge ut, har hatt en lang og brokete forhistorie med flere avslag og planendringer. Oppsiktsvekkende Det oppsiktsvekkende er...
Artikkelen er 806 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.