andmyran
På denne myra ønsket Andøya Vind å bygge Andrmyran vindpark. Da konsesjonen ble gitt i 2006 og 2010, visste man ikke så mye om myrers klimaeffekt. Kraftverket ble ikke bygget. Foto: Arnfinn Nilsen

NVE advarer mot fragmentering av sitt ansvarsområde og at nødvendige kraftprosjekter stanses.

  • Øyvind Zambrano Lie

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har gitt Miljødirektoratet en tilbakemelding på deres utkast til forskrift om nedbygging av myr. NVE er positive til en tydeligere regulering av myr, men negativ til mye i Miljødirektoratets forslag. «Dersom forvaltning av myr utelukkende skal legges til miljømyndighetene, vil dette gripe sterkt inn i...
Artikkelen er 648 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.