trafo
Illustrasjonsfoto: Amir Messiha/NVE

Svenska kraftnät kjøper inn og lagrer beredskapsmateriell for alle nettselskapene. En slik ordning bør Norge også vurdere, mener REN.

  • Øyvind Zambrano Lie

Totalberedskapskommisjonen påpekte i sin rapport på at REN Transformatorberedskap, som ble stiftet i 2021 er viktig, men at mange selskaper står utenfor REN-ordningen. Kommisjonen mente at flere selskaper bør bli med i RENs beredskapsordning, og at det eventuelt bør være et krav om det. REN administrerer også et beredskapslager for...
Artikkelen er 603 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.