Statnetts hovedkontor i Nydalen i Oslo.

Statnett foreslår eierstyring for å få pumpekraft, styrt etablering av produksjon og forbruk, felles beredskapslagre med Sverige og Finland og mer nasjonal autonomi i energiloven.

  • Øyvind Zambrano Lie

I sitt høringsinnspill til Totalberedskapskommisjonen kommer Statnett med en rekke friske innspill, utover å slå inn den halvåpne døren at DSB ikke har tilstrekkelig kompetanse på elsikkerhetsområdet. Statnett vier det meste av sitt innspill til sikring av kraftforsyningen, og kommer med en idé til hvordan mer vannkrafteffekt og pumpekraft kan...
Artikkelen er 850 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.