grayhawk
Montører fra Telemark Nett monterer GrayHawk. Foto: EB Elektro

Systemet skal oppdage og lokalisere feilene allerede før de oppstår, og gi et grunnlag for prediktivt vedlikehold.

  • Atle Abelsen

En ny, finsk teknologi analyserer partielle utladninger og transientene ved nettfeil og lokaliserer feilstedet med 100 meters nøyaktighet. På en ledning som kan være mange kilometer, er faktisk 100 meter ganske nøyaktig. Da vet montørene hvilket spenn eller mastepunkt som har feilen. Dette er bare en av styrkene til det...
Artikkelen er 1085 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.