hagemoen
Daglig leder i Norsk Varmepumpeforemning (NOVAP), Rolf Iver Mytting Hagemoen. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Energimerkeordningen er ment for bygget, og skal ikke løse alt, påpeker sjefen i Norsk Varmepumpeforening i diskusjonen om at fjernvarmen mener seg for dårlig vektet.

  • Øyvind Zambrano Lie

Etter at Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) sendte sitt forslag til Olje- og energidepartementet (OED) om vektingsfaktorer for beregningen av energimerkeordningen, har fjernvarmebransjen vært i opprør. En positiv vektingsfaktor for fjernvarmen på 0,45 og 0,6 fra i sommer ble plutselig til langt dårligere 0,8 i NVEs endelige forslag til OED...
Artikkelen er 941 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.