Thor Holm
Nettselskapene må slutte å koble til ulineær last helt ukritisk, advarer Thor Holm i rådgivingsselskapet PQA, som er spesialist på spenningskvalitet. Foto: Atle Abelsen

Kraftkundene fyller opp nettet med utstyr som skaper store mengder overharmonisk støy. – Ledelsen i nettselskapene må våkne, sier spenningsekspert.

  • Atle Abelsen

Under årets brukermøte for spenningskvalitet og EMC på Gardermoen fyrte elektroingeniør og rådgiver Thor Holm fra PQA løs mot tilhørerne for å advare dem mot å ikke følge med på utviklingen av overharmonisk støy i nettet fra ikke-lineære laster. – Ledelsen i disse selskapene, hvor er de? Skjønner de hva som...
Artikkelen er 769 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.