nautilus
Kabelskipet «Nautilus» kommet til Vikane ytterst Fyksefjorden for å legge ut den 4,4 kilometer lange sjøkabelen fra tilknytningspunktet til 22 kV-nettet. Om bord i båten er også den 720 tonns tunge regionalnettskabelen som skal til Fagne. Foto: Kvam Energi Nett

Det tok fem dager fra Kvam Energi Nett meldte om brudd på sin 22 kV sjøkabel, til ny var ferdig lagt, og ytterligere tre dager før spenning ble satt på.

  • Stein Arne Bakken

At det tar bare åtte dager fra strømbruddet blir meldt, til ny kabel er lagt og kommet i drift, er ny rekord for ordningen med sjøkabelberedskap, som REN etablerte i 2018. 10. oktober oppdaget nettselskapet at det var brudd i strømforsyningen gjennom den 4,4 kilometer lange sjøkabelen inn til Botnen...
Artikkelen er 932 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.