gis
Siemens Energy har siden 2018 levert 35 Blue GIS-bryteranlegg med totalt 206 felt, basert på vakuum og ren teknisk luft, til norske kunder. Dette er fra Aunfoss. Foto: NTE

Norske nettselskaper vil merke det godt når EU de neste årene strammer inn reglene for hva slags isolerings- og slukkegasser de får lov til å bruke i sine GIS-anlegg.

  • Atle Abelsen

Under årets brukermøte for gassisolerte bryteranlegg (gas insulated switchgear – GIS) i Trondheim i begynnelsen av november, måtte forsker Nina Sasaki Støa-Aanensen be tilhørerne om å stålsette seg for det som er i vente. Hun viste til kaskadene av nye regler, forordninger og ikke minst unntak som kommer de neste...
Artikkelen er 913 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.