prosjektledere
Tidligere og nåværende leder for FoU-prosjektet om fleksibilitet i nettet, Augusta Pithalice og Fred Pettersen i BKK AS. Foto: Stein Arne Bakken

BKK har tatt bruk et digitalt verktøy for å få oversikt over og styring på de fleksible lastene i forsyningsnettet. 

  • Stein Arne Bakken

Gjennom pilotprosjektet NorFlex, og på grunnlag av forskingsresultater fra FME-senteret Cineldi, har nettselskapet i samarbeid med Safebase utviklet et verktøy som gjør at det nå har full oversikt over, og kan koble ut og inn, de om lag 60 elektrokjelene i forsyningsområdet som tilhører kunder det er inngått avtale med....
Artikkelen er 1018 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.