hultgreen
Liv Randi Hultgreen er ansatt på NTNU, og er for øyeblikket senterleder/direktør for FME-en HydroCen. Foto: NTNU

HydroCens etterfølger skal supplere oppmerksomheten på elmek med mer økonomi, miljø og klimapåvirkning på vannkrafta, og enkeltprosjekter vil få kortere løpetid.

  • Atle Abelsen

Om et drøyt år kommer den siste forskeren til å sette det siste punktumet i den siste rapporten fra FME-en HydroCen, som siden 2017 har studert de fleste aspektene rundt spesielt effektkjøring og hvilken påvirkning dette har hatt på kraftsystem og miljø, og spesielt på det elektromekaniske maskineriet (elmek). Nå...
Artikkelen er 921 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.