Bernhard Kvaal
– I dag finnes det ingen incitament for at nabobygg skal samarbeide, og uten maskinlære og algoritmer ville vi ikke klart å få dette til, sier prosjektleder i Aneo Bernhard Kvaal. Foto: Mona Kvåle

Det fant Aneo en løsning på i Norges største fleksibilitetsprosjekt, +CityXChange.

  • Mona Kvåle

TRONDHEIM: – Når bussen blir ladet, slås batteriet på og da blir ikke nettet belastet, forklarer prosjektleder i Aneo Bernhard Kvaal, som i fire år jobbet med smartby-prosjektet CityXChange. Et gigantisk prosjekt – også i europeisk målestokk – med sju europeiske byer og 25 bedrifter og organisasjoner. Pris: 300 millioner...
Artikkelen er 677 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.