Aneo Retail med nordisk satsing. Foto: Aneo Retail

Vil tilby kjøling og tekniske anlegg til dagligvarebransjen.

Aneo åpnet i januar kontor i Aarhus og vil energieffektivisere den danske varehandelen. Selskapet tilbyr kjøling og andre tekniske anlegg til dagligvarebutikkene som en tjeneste.

– Vi har allerede fått mange positive reaksjoner fra mulige samarbeidspartnere i både varehandel og kjølebransjen. Vi ser frem til å innlede våre første prosjekter allerede i første halvdel av 2024, og forventer å drifte et tosifret antall anlegg ved utgangen av året, sier salgssjef Michael Kønig i en pressemelding.

Energi som tjeneste

Aneo Retail har utviklet tjenestemodellen «Energy as a service», som lar dagligvarebutikkene abonnere på tekniske anlegg som en tjeneste.

Kort oppsummert; kundene får tilgang til nytt og energieffektivt utstyr – uten store investeringer. Konseptet tilbys med garanti på energi, driftssikkerhet og driftskostnad, og kundene sikres på den måten forutsigbare driftskostnader.

Samarbeid

Danmarkssatsingen skjer i samarbeid med det danske teknologikonsernet Danfoss.

– Det er ingen tvil om at et tett samarbeid med erfarings- og teknologiutveksling mellom Danfoss og Aneo Retail Danmark vil være en kjempefordel, ikke kun for danske detaljhandelsvirksomheter som velger å inngå et samarbeid med oss, men også for service- og samarbeidspartnere vi forhåpentligvis kommer til at samarbeide med i fremtiden, sier Kønig.

Michael Kønig skal lede Aneo Retail Danmarks arbeid sammen med kollega Mads Jensen.