Alcoa Mosjøen er ett av Alcoa-konsernets to aluminiumsverk i Norge. Foto: Alcoa

Inngår tre-årig kontrakt med aluminiumsverket i Mosjøen.

Statkraft og Alcoa inngår tre-årig kraftkontrakt for aluminiumsverket i Mosjøen

– Etter å ha inngått et rekordhøyt antall langsiktige kraftkontrakter med norsk industri i fjor, er vi godt fornøyd med å fortsette den gode trenden inn i 2024. Kraftavtalen utvider vårt allerede gode samarbeid med Alcoa i Norge, sier konserndirektør for marked i Statkraft, Hallvard Granheim i en pressemelding.

Kortere kontrakter

Avtalen er muliggjort av en skatteendring som trådte i kraft fra nyttår: Kraftprodusenter kan nå selge kraft på kortere kontrakter til kraftforedlende industri, samtidig som grunnrenteskatten baseres på inngått kontraktspris, ikke spotpris. Minimum varighet på slike kontrakter er redusert fra sju til tre år.

– Denne avtalen forbedrer Alcoa Mosjøens internasjonale konkurranseevne. Samtidig er den et godt supplement til Alcoa Mosjøens tre vindkraftavtaler, noe som gjenspeiler det gode samspillet mellom vannkraft og vindkraft i det norske energisystemet. Det er svært verdifullt for Alcoa å ha muligheten til å tegne slike avtaler med en aktør som Statkraft, sier Norgessjef Grethe Hindersland i Alcoa.