FEIOS
Teknisk prosjektleder Bernt Erlend Fridell opplyser at utbyggingen av Feios kraftverk i Vik kommune i Sogn går etter planen. Her fra tunneldriving i Åfetdalen. Foto: Sognekraft

I Vik kommune i Sogn og Fjordane er Sognekraft godt i gang med å bygge Feios kraftverk.

  • Tore Halvorsen

Når kraftverket står ferdig høsten 2025, kan 98 GWh ny vannkraft fases inn på nettet. Feios kraftverk bygges for en årsproduksjon på nærmere hundre GWh, det største i sitt slag i Norge, med byggestart i 2023. – Det er positivt og utfordrende å få være med på et så stort...
Artikkelen er 217 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.