tetning
Chesteron 442 Jumbo splitt-tetning ferdig montert på Kaggefoss kraftverk i februar 2020. Foto: Fuglesangs

Å Energi har høstet gode erfaringer med å bytte ut tradisjonell pakk-boks med en splittet aksel-tetning på en av sine francisturbiner på Kaggefoss kraftverk.

  • Stein Arne Bakken

Denne typen tetning er tidligere ikke blitt installert i Norge. Å Energi ønsker å installere flere slike tetninger på sine francisturbiner. Det var firmaet Fuglesangs AS som anbefalte daværende Glitre Energi å benytte denne teknologiske løsningen, som er utviklet av det amerikanske selskapet Chesterton. God miljøgevinst Hans Peter Fuglesang, styreleder...
Artikkelen er 310 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.