Jeg satser videre som daglig leder i Cenika med 10 prosent av eierinteressene, slår Svein Tore Moe fast. (Foto: Cenica)

Salget av 90 prosent av mine eierinteresser i Cenika gir en inspirerende vitamininnsprøytning. Jeg har ikke tenkt å gi meg på lenge enda.

Det er gründer Svein Tore Moe som gir denne klare og tydelige beskjeden etter at han for kort tid siden solgte eiermajoriteten i Cenika til det svenske investeringsselskapet Lifco. Med sine gjenværende ti prosent satser han friskt videre.

Jeg fortsetter som daglig leder i selskapet, slår han fast. Med seg har han en suksesshistorie som står støtt. I år er det 11 år siden han etablerte Cenika hjemme i garasjen med en startkapital på 200 000 kroner. For 2015 viste regnskapet en omsetning på 170 millioner kroner og et resultat på 31 millioner kroner.

Cenika opererer i det norske og svenske elektromarkedet med en kombinasjon av egen tavleproduksjon og et bredt utvalg importerte produkter, først og fremst fra Kina. Selskapet arbeider hovedsakelig i tilknytningspunktet mellom installatør og energiverk, men leverer også en del utvalgte produkter til energisektoren.

Mine 33 ansatte og jeg ser mange spennende muligheter i markedet, både hjemme og i utlandet. Nærmeste mål er å etablere oss i Nederland. Det er vi allerede i prosess med, avslutter Svein Tore Moe.