Nexans på Karmøy, som skal legges ned, går utradisjonelle veier for å skaffe sine ansatte nytt arbeid. Her fra kabelproduksjonen i fabrikken. (Foto: Ole Magnus Grønli)

Med en god porsjon stå-på-vilje har Nexans Karmøy lansert en omvendt stillingsannonse i kampanjen ”Jakten på industriarbeideren”. Driften ved kabelfabrikken på Karmøy skal avvikles til sommeren, og målet med kampanjen er å få de ansatte på fabrikken over i nye jobber.

Kilde: Nexans

”Jakten på industriarbeideren” er en annerledes kampanje som byr på habil arbeidskraft med mye kunnskap om lean industriell produksjon. Initiativtakeren til kampanjen er fabrikksjef John Harald Log ved Nexans på Karmøy.

– Ideen startet i det små, men har vokst seg større – i takt med iveren og engasjementet til de ansatte. Med ”Jakten på industriarbeideren” håper vi at vi kan vekke interesse hos fremtidige nye arbeidsgivere. Dette er en dyktig og lojal gjeng som fortjener nye jobber raskt, sier fabrikksjef John Harald Log.

Nysgjerrig på hvordan det virker? I tiden fremover vil medarbeiderne ved Karmøy-fabrikken markedsføre seg selv i ulike kanaler. Følg denne lenken http://industriromantikk.no for mer informasjon. Her kan også potensielle fremtidige arbeidsgivere lese mer om de enkelte industriarbeiderne og ta kontakt. Kampanjen kan også følges på Facebook/industriromantikk.

Bakgrunn
I juni i fjor presenterte Nexans konsernledelsen i Paris et omstruktureringsprosjekt for å bevare konkurransekraften og sikre Nexans’ sterke posisjon i Europa. For Nexans i Norge omfatter prosjektet blant annet nedleggelse av fabrikkene på Karmøy og i Namsos. Produksjonen skal gå ved Karmøy-fabrikken ut juni, og vil så bli flyttet til gjenværende fabrikker i Europa. Det er nå 32 ansatte ved Nexans Karmøy. Nexans Karmøy ble etablert i 1972, da som Norcable a.s, en Joint Venture med Norsk Hydro og Standard Telefon og Kabelfabrik – STK (siden Alcatel, og nå Nexans) som eiere.