Olje- og energiminister Tord Lien er en av mange prominente foredragsholdere på den tradisjonelle vinterkonferansen til Energi Norge, som i år gjennomføres i København. (Foto: Frp)

Neste uke samles over 350 deltakere til den årvisse Vinterkonferansen, som denne gang er lagt til København. Dit kommer også energiminister Tord Lien og hans danske kollega Lars Christian Lilleholt.

Kilde: Energi Norge

Årets konferanse vil i stor grad handle om omstilling utløst av tøffere konkurranse, digitalisering og nye myndighetskrav. Men også om vekstmulighetene som ligger i det grønne skiftet. Regjeringens energimelding som er ventet i nær fremtid, vil utvilsomt bli et hett tema blant deltakerne.

– Vinterkonferansen har etablert seg som den viktigste møteplassen for ledere i fornybarnæringen. Vi er stolte av årets program og de spennende foredragsholderne som har takket ja til å stille, sier administrerende direktør Oluf Ulseth i Energi Norge.

Foruten den norske og den danske energiministeren, får deltakerne møte EUs tidligere klimakommisær Connie Hedegaard, som nå sitter i regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft. Hun skal innlede sesjonen om hvordan vi kan omsette et økende kraftoverskudd til grønne vekstmuligheter for Norge.

Her blir det også politisk debatt med Trine Skei Grande fra Venstre, Terje Aasland fra Arbeiderpartiet, Stein Lier-Hansen fra Norsk Industri og vår egen Oluf Ulseth.

Konferansen går over tre dager, fra onsdag 6. til fredag 8. april. På agendaen står også Norges rolle som leverandør til det europeiske kraftmarkedet, med innlegg fra det britiske energi- og klimadepartementet (DECC), Statnett og Agder Energi, som er sterkt engasjert i nye kabelforbindelser.

Andre som dukker opp på scenen i København er NHO-sjef Kristin Skogen Lund, BKKs nye konsernsjef Jannicke Hilland og Øystein Løseth som både er styreleder i Eidsiva og Statoil.