Kjell Halsan er nummer 24 i rekken av vinnere av Elkraftprisen som den norske komiè for CIGRÈ deler ut. (Foto: Privat)

Seksjonsleder Kjell Halsan (56) i Statnett er tildelt Elkraftprisen for 2015. Det er den norske komitè for CIGRÈ som deler ut prisen.

Komiteen begrunner blant annet tildelingen med at Kjell Halsan gjennom en årrekke har nedlagt et stort og betydningsfullt arbeid innenfor CIGRÈ, og da spesielt i Studiekomitè B», Overhead Lines. I åtte år har han vært norsk representant i studiekomiteen. I tillegg har han deltatt i, og ledet, flere arbeidsgrupper innenfor komiteens arbeidsområde.

Kjell Halsan har også vært hovedforfatter eller medforfatter til et stort antall faglige publikasjoner. Selve prisutdelingen finner sted i Oslo tirsdag 7. juni i lokalene til Det Norske Vitenskapsakademi. Elkraftprisen ble for første gang delt ut i 1990, og dette er 24. gang den deles ut. Det er niende gang den går til en representant med tilknytning til det som nå er Statnett.

CIGRÈ = The International Council og Large Electric Systems)