Mange og lange løpeturer blant de ansatte bidrar til godt arbeidsmiljø I Lyse-konsernet. (Foto: Lyse)

I løpet av syv uker denne våren løper over 150 ansatte totalt over ti mil i ulike løp i Norge og Europa. Det er godt over 11 prosent av hele Lyse-konsernet. På lørdag stod halvmaraton i Praha på menyen.

Kilde: Lyse

– I starten kunne vi velge om vi ville løpe hele halvmaratonet på 21 kilometer, eller en stafett med etapper på fem kilometer. Det var mange av oss som mistet litt piffen da stafetten ble fjernet, men jeg er overrasket over hvor mange som har tatt utfordringen på strak arm, forteller Trine Stangeland, administrerende direktør i Lyse Dialog, datterselskapet i konsernet som tar seg av kundeservice.

I helgen var nemlig hun og over 70 av hennes kolleger både fra Vestlandet og Østlandet samlet i Praha for å løpe halvmaraton. Noen visste de kom i mål, andre løp så langt de klarte.

– Det å gi seg i kast med en slik utfordring sammen er uvurderlig når en bygger et godt arbeidsmiljø. Det hadde ikke vært det samme med en ordinær helgetur til Praha. Løpet gir turen en ekstra dimensjon, sier Stangeland.

Den 13. mars var 14 ansatte fra Lyse Energisalg i Roma og løp ulike distanser under halvmaratonet der. Og den 30. mars skal minst åtte lag med over 60 ansatte løpe til sammen over 64 kilometer under Siddisløpstafetten i Stavanger. Det vil si at Lyse-ansatte har løpt over ti mil i ulike løp i løpet av syv uker.