I slutten av mai arrangerer NVE, i samarbeid med Lyse Elnett, sin årlige beredskapskonferanse i Stavanger med brennaktuelt innhold. (Illustrasjon: NVE)

Hvilke sikkerhetsmessige utfordringer og muligheter møter energibransjen i årene framover? Dette er et av hovedtemaene på årets nasjonale beredskapskonferanse som arrangeres på Sola. Det er Norges vassdrags- og energidirektorat som arrangerer konferansen i samarbeid med Lyse Elnett.

Kilde: Lyse

Konferansen går av stabelen 25. og 26. mai med en forkonferanse tirsdag ettermiddag om bruk av digitale media i beredskapssituasjoner.

– Konferansen er en viktig møteplass for oss som jobber med beredskap og for å sikre forsyningen av strøm til kunder. På konferansen får vi nyttig kunnskap om det som er nytt i bransjen, og høre erfaringer fra andre selskap og organisasjoner. Vi håper mange synes programmet er spennende og vil komme til konferansen på Sola, sier administrerende direktør Torbjørn Johnsen i Lyse Elnett.   

På konferansen holder DSB, Hovedredningssentralen og Universitetet i Stavanger innlegg, i tillegg til representanter fra NVE og Lyse Elnett.
 
– Vi ser fram til å arrangere vår årvisse beredskapskonferanse i Stavanger, og i samarbeid med Lyse Elnett. Denne konferansen er en viktig kunnskapsarena for oss som jobber med beredskap innen kraftforsyningen. Spesielt gledelig er det at vi i år har arrangementet i et område med svært sterke fagmiljøer som skal bidra til konferansen, sier direktør for tilsyn og beredskap i NVE, Ingunn Åsgard Bendiksen.

Etter innspill fra bransjen blir det en egen sesjon om reparasjonsberedskap som inkluderer transportberedskap, beredskapslager og transformatorberedskap. Bransjen har også ønsket mer om IKT-sikkerhet. Universitetet i Stavanger vil derfor holde innlegg om sikkerhet i driftskontrollsystem, og Netsecurity vil gi en realitetsorientering om hacking. NVE vil skissere hvordan det vil bli arbeidet med IKT-sikkerhet fra myndighetshold i tiden framover.
 
Egersund kommune, som vant Samfunnssikkerhetsprisen 2015, vil fortelle om hvordan de møtte ekstremværet Synne høsten 2015.
 
Nytt av året er at NVE stiller med en pool av sine fageksperter som er tilgjengelige og svarer på spørsmål i pausene. Under middagen onsdag kveld blir det god tid til nettverksbygging, i tillegg til musikalsk påfyll ved Rita Eriksen.