Stolte prisvinnere i New York: produksjonssjef Torkild Nersund, Helgeland Kraft (t.h.) og faglig leder Lars Sjøvold, Stein Hamre Arkitekter. (Foto: Helgeland Kraft)

Dette er uvirkelig! Det sier produksjonssjef i Helgeland Kraft Torkil Nersund og faglig leder i Stein Hamre arkitekter, Lars Sjøvold, etter utdelingen av en internasjonal arkitektpris for kraftverket Øvre Forsland.

Kilde: Helgeland Kraft

Da vi fikk prisen tenkte jeg at dette var stort. Når vi nå har vært her og ser hvor stort dette er, er det nesten så jeg ikke fatter at det er vårt lille kraftverk på Helgelandskysten har vunnet frem, sier Torkil Nersund.

Det var for noen dager siden at Nersund og Løvold mottok pris i New York i forbindelse med prisutdelingen Architizers 2016 A+Awards. Øvre Forsland kraftverk vant i klassen arkitektur og bærekraft etter en avstemning der rundt 400.000 stemmer fra 100 land ble avgitt.

Øvre Forsland ble sammen med flere andre prisvinnere presentert på storskjerm under gallaen. I tillegg er det også laget bok hvor alle prisvinnerne er presentert. Boken ble lansert under prisutdelingen.