Lyse bidrar til lyskunst i Stavanger sentrum. (Foto: Lyse)

Fisker, blader i høstfarger og snøkrystaller er noen av mønstrene som nå lyser opp Torget i Stavanger etter at mørket har senket seg. Belysningen av Torget, bygninger rundt og statuen av Kielland er designet av Halvor Næss og montert av Lyse på oppdrag for Stavanger kommune.

Kilde: Lyse

– Det er satt ulike filtre i lyskasterne langs Torget som gjør det mulig å ha ulik lyssetting til ulike tider og anledninger. Vi kan endre mønster og farger med fjernstyring, forteller prosjektleder Sigurd Carlsen i Lyse Elnett.

Det er første gang Lyse tar i bruk denne type teknologi som er brukt her. Det er også satt lys under steinbenkene og under tidevannsbrønnen. I tillegg er det satt lys på to trær ved Domkirken.  29. april var anleggsarbeidene på Torget over for denne gang. Til høsten blir resten av lyssettingen montert. Det gjelder blant annet lys i vannrennene på Torget og lys i trappene.

– Torget er verd et besøk nå, gjerne etter at det er blitt mørkt om kveldene, sier prosjektleder for møbleringsprosjektet på Torget, Ingjerd Bratterud i Park og vei på kommunen sine nettsider. 

Kommunen har også fått lyd av vann og klokker i tidevannsbrønnen. Lysfix har hjulpet Lyse Elnett med montering av belysningen.