I erkjennelsen av at politikere og offentlige eiere av energiselskaper både gir og tar fra oss husholdningskunder ønsker vi hverandre god helg og god 17. mai.

Flere energiselskaper legger frem positive økonomiske resultater for første kvartal 2016. De som har nett som del av sin virksomhet har en preferanse. Økning i inntektsrammen gir mer penger i kassen. Det samme gir økte avgifter til staten.

Dette fremgår blant annet av en pressemelding fra Agder Energi. Konsernsjef Pål Skjæggestad i EB bekrefter det samme i et intervju med fagbladet Energiteknikk. Når kraftprisen svikter kommer inntekter fra nettet godt med, spesielt når inntektsrammene blir mer generøse.

I strømmessig sammenheng har det alltid vært slik at politikere og offentlige eiere gir med den ene hånden og tar med den andre fra den store hopen av husholdningskunder. Begrunnelsene for å gjøre det er ikke alltid like troverdige. Denne gang er det nettleien som mange steder skyter fart oppover, blant annet som følge av høyere avgifter.

Vi får ta det med godt humør. Så lenge den samlede prisen, i kombinasjonen strømkjøp og nettleie, ikke går helt ut av proporsjoner er det like greit å holde kjeft. Det nytter så lite å protestere likevel. God helg og god 17.mai!