Vi er svært skuffet over tilstrømningen av besøkende fra energibransjen til årets Eliade-utstilling, slår Vidar Stene i Megger fast.

Vi er meget skuffet over antall besøkende fra energibransjen. Tilbakemeldingene fra utstillere i Energihallen på årets Eliade, som i disse dager arrangeres i anlegget til Norges Varemesse på Lillestrøm, er temmelig entydige.

I går, på andre dag i årets Eliade, var det stor tilstrømning av besøkende til arrangementet. Folk med tilknytning til elektrisk installasjon og relaterte fagområder dominerte. Ansatte i energiverkene glimret i stor grad med sitt fravær. Det er utstillerne som forteller dette midtveis i arrangementet. Den endelige oppsummeringen må vente til denne dagen er over. Da stenger Eliaden 2016 dørene.

Nei, dette er dårlige greier, slår Vidar Stene i Megger fast. –Vi ble med på årets Eliade i troen på at noe nytt og spennende var på gang i forhold til Energi-segmentet. Det må vi skuffet konstatere ikke er tilfelle. Vi vurderer å sende en skriftlig klage til arrangørene.

Energihallen? Daglig leder Svein Tore Moe i Cenika, som har sin stand på en av de beste plassene i hallen, ser ut som et levende spørsmålstegn. – Se deg rundt, sier han, – her er det ikke mange energirelaterte utstillere å se. De fleste kommer fra andre markedssegmenter. På vår stand har vi i løpet av dagen ikke registrert en eneste besøkende fra energibransjen.

Også daglig leder Terje Vold i Vold Engineering rister på hodet. Forventningene om en betydning økning i antall besøkende fra energibransjen har ikke slått til. Nær dagens slutt har han bare notert tre relevante navn på blokken. Personellet på standen til Otera er heller ikke nådig. Kombinert med dårlig plassering i hallen er det så godt som folketomt i området.