Håvard Tamburstuen er ny adm.direktør i Lyse Elnett. (Foto: Lyse)

Nettsjef i Dalane Energi, Håvard Tamburstuen (40), er ansatt som ny administrerende direktør i Lyse Elnett. Tamburstuen har vært nettsjef siden 2009 og har hatt ansvar for plan, utbygging og drift av strømnettet i Dalane Energi sitt område.

Kilde: Lyse

Han var i en kortere periode konstituert som administrerende direktør i samme selskap, og har også vært leder for teknisk stab.

– Først og fremst er jeg litt ydmyk og stolt over å få en slik mulighet. Jeg gleder med til å ta fatt på jobben og utvikle selskapet videre i samarbeid med de ansatte, sier Håvard Tamburstuen om sin nye jobb.

Etter planen vil Håvard Tamburstuen starte i Lyse Elnett 1. september. Selskapet vil da ha 330 ansatte, og står foran store investeringer i oppgradering av strømnettet for å sikre forsyningen av strøm i regionen. 

– I starten vil det viktigste være å bli kjent med organisasjonen og prosjektene det jobbes med. Jeg ønsker å snakke med alle enhetene for å finne de beste løsningene for selskapet, sier Tamburstuen.

Håvard Tamburstuen er utdannet sivilingeniør innen elkraft fra NTNU. Før han begynte i Dalane Energi var Tamburstuen ansatt i CargoNet som fagleder elektro og beredskap. Han er 40 år, gift og har to barn.

– Det er godt å ha landet denne prosessen med å finne rett kandidat til jobben. Vi har gått flere runder og er fornøyd med å kunne presentere Håvard Tamburstuen som ny direktør, sier Torbjørn Johnsen, administrerende direktør i Lyse Elnett. Han fortsetter som konserndirektør infrastruktur i Lyse når ny direktør er på plass.