Nexans er i spissposisjon med vindkraftteknologi for høyere spenninger. (Illustrasjonsfoto: Multiconsult/Karsten Würth)

Nexans lanserer banebrytende nyhet innen fornybar energi for vindparkoperatører som bytter til inter-array-nettverk med høyere spenning og økt produksjonskapasitet kombinert med kostnadseffektive, robuste og lettinstallerte kabelsystemer. Det nye 72,5 kv-tilbehøret kompletterer den tidligere utviklingen av nexans inter-array-kabler med høy spenning.

Kilde: Nexans

Nexans lanserer en ny serie med kabel- og strømtilbehør for å møte den økende etterspørselen etter vindparker med høyere kapasitet. Den nye generasjonen strømtilbehør med F-type ytterkjegle som omfatter avtakbare T-koplinger, kontaktkoplinger og overspenningsavledere er utviklet for å drives på 72,5 kV.

For å overføre den økte kraften mellom hver enkelt turbin og nettstasjon offshore på en effektiv måte har Nexans laget inter-array kabelsystemer som kan drives på 72,5 kV i stedet for det tradisjonelle nivået på 36 kV. OEM-transformator og -koplingsutstyr har fått en oppgradert utforming som er tilpasset høyere spenning.

Ettersom utbredelsen av fornybar energi øker, blir økonomisk strømtilførsel stadig viktigere. Det er nå etablert en ny felles standard for offshore vindtilkoplingssystemer opp til 72,5 kV.

Det standardiserte grensesnittet mellom strømtilbehør og utstyrsbøssinger er det første i sitt slag i denne spenningsklassen. I motsetning til tradisjonelle løsninger, har avtakbare, kompakte T-formede koplinger mange fordeler. Standarden for ytterkjeglen gir mulighet for en rekke kombinasjoner av kabelarrangementer, for eksempel enkeltkoplinger, doble koplinger med en koplingskontakt og doble koplinger med overspenningsavleder.

Alt strømtilbehør fra Nexans opp til 72.5 kV er typetestet i henhold til IEC 60840. Utstyrsbøssinger fra EUROMOLD® er i tillegg typetestet i henhold til IEC 60137. Både avtakbare koplinger og bøssinger har bestått tester i henhold til IEC 60068 (solstråling IEC 60068-2-5 og salttåke IEC 60068-2-52).

Alle pakker med Nexans koplinger, endeavslutninger og forbindelser inneholder kontaktkoplinger med patentert GPH® mekanisk koplingsteknologi, som er typetestet i henhold til IEC 61238-1. GPH® mekaniske kontakter og kabelsko har vært i bruk 25 år. De er kompatible med aluminiums- og kopperledere i de fleste utforminger. Et innovativt system med patenterte hodebolter sikrer enkel installering og stabile strømforbindelser.