I fjor oppgraderte Otera mobilnettet for Telia (tidligere Netcom). Her er Johan Larsson i ferd med å sette opp mobilantenner og annet kommunikasjonsutstyr for Telia på Amfi i Mandal. Nå er det mobilnettet til Telenor som står for tur.(Foto: Otera)

Otera bygger og oppgraderer 450 nye mobilstasjoner for Telenor i Agder og Rogaland.

Kilde: Otera

– Når Telenor reklamerer for 4G og raskere tjenester på Sørlandet, er det fordi vi har gjort vår jobb, sier Ørjan Rolness, daglig leder i Oteras telecomselskap, Otera XP.

Otera, som er eid av Agder Energi-konsernet, har spesialister på telekommunikasjon, som har bygget hundrevis av basestasjoner over hele landet for både Telenor og Telia.

– Vi jobber stadig med å gjøre mobilnettet sterkere og raskere. I disse dager oppgraderer vi 35 stasjoner i Kristandsområdet, blant annet på Kilden. Vi jobber oss oppover kysten mot Kragerø for å øke kapasiteten for sommerfolket. Deretter beveger vi oss innover i landet for å være ferdig til vinterens skisesong, sier Rolness.

Oppdraget kommer som følge av at Otera har vunnet tre minikonkurranser utlyst av Telenor til selskaper som telegiganten har rammeavtaler med.

– Vi oppgraderer eksisterende radioer, og setter inn flere radioer og antenner. Dette øker spredningen av signalene. Kundene vil oppleve bedre dekning og økt kapasitet og hastighet på data, sier Rolness.

Otera skal også legge inn fiber til rundt 50 av mobilstasjonene for å knytte dem til nettet.