Enova har gitt støtte til NTE og Evry for å utvikle et nytt, enkelt og standardisert grensesnitt for kundene.

Nytt digitalt grenesesnitt

NTE og Evry har fått Enova-støtte for å utvikle et nytt, enkelt og standardisert grensesnitt for kundene. Hensikten er at de skal redusere energiforbruket uten å redusere komforten.
Torsdag, 8 september, 2016 - 08:54

NTE og Evry samarbeider om å utvikle en ny, digital kundefront i kjølvannet av AMS-utrullingene. Selskapene fikk ca 7 millioner kroner av Enova til totalbudsjettet på 15 millioner kroner de neste fem årene, og det første resultatet forventes å komme før sommeren 2017.

Gjennom prosjektet «Mitt Energihjem» håper de å bli ferdig med en ny digital kundefront i form av en app før sommeren 2017, som kan brukes på alle moderne plattformer.

1200 boliger

– Siden det er Enova som støtter prosjektet, så sier det seg selv at hensikten er å bidra til at kundene reduserer det totale energiforbruket, sier prosjektleder og forretningsutvikler Erik Hatling hos NTE. Han forteller at de skal plukke ut 1200 boliger i prosjektet, i Nord- og Sør-Trøndelag.

– Appen vi lanserer våren 2017, vil blant annet gi kundene en umiddelbar oversikt over sitt energiforbruk. Når vi ser litt lenger fram i tid, kan vi få timesbaserte produkter og mer dynamiske tariffer både på energi og nettleie.

Da kan det oppstå behov for og ønske om å planlegge og styre produksjon, lagring og forbruk på en mye mer fleksibel og oversiktlig måte enn i dag. – Den dagen skal vi ha utstyret og systemene tilgjengelig for dette.

Hatling forteller at NTE ønsker å gi kundene et grønt forsprang. – Et nytt digitalt grensesnitt er en viktig strategisk satsing for å levere helhetlige og fremtidsrettede energitjenester til våre kunder. Sanntids-visualisering er den første tjenesten som blir tilgjengelig fra dette grensesnittet.

På forsiden nå

Industrien kan sikre seg med lange, billige vindkraftkontrakter mot NorthConnect-prisøkingen, påpeker Energi Norge. Kabelen vil gjøre også disse kontraktene dyrere, kontrer Norsk Industri.
Arbeidere som bygger vindkraftanlegg for Norsk Vind i Bjerkreim i Rogaland, har arbeidskontrakter hvor de tjener under 100 kroner timen.
Nye turbiner skal installeres.
Statnett utfører sine oppgaver med høyere effektivitet enn gjennomsnittet av systemansvarlige nettselskaper i Europa, men er ikke blant de beste 25 prosentene, ifølge en ny undersøkelse.
Fra 1. januar 2020 vil over 1.8 millioner mennesker i Akershus, Innlandet, Oslo og Østfold få strøm fra Norges desidert største nettselskap. Det skal hete Elvia.
Vil i første fase trekke 7,8 TWh/år strøm fra Samnanger i Hordaland.
Agder Energi gjør endringer i konsernstrukturen og etablerer en ny konsernledergruppe.
Fire prosjekter får i alt 95 millioner kroner for å utvikle utslippsfri teknologi innen hydrogenbasert transport og bygg- og anleggsvirksomhet. BKK leder to av prosjektene.
Utnytter mulighetene i reguleringen.
«Forsyningssituasjonen i Nordmøre og Romsdal er alarmerende. Manglende forsyningssikkerhet stopper nåværende, og fremtidig, nærings- og samfunnsutvikling», advarer fylkesordføreren, LO og lokale næringsorganisasjoner i et felles brev.
Det nye nettverket «Ung i Fornybar» skal samle unge som jobber med fornybar energi for å utveksle erfaringer og bygge nettverk.
– Det blir avdekket altfor mange avvik som burde vært oppdaget i den årlige internkontrollen, sier leder for DSBs seksjon for elsikkerhet, Jon Eirik Holst.
Hafslund Nett og gründerselskapet KVS Technologies har inngått et forskning- og utviklingsprosjekt som tar i bruk droner til å lokalisere feilsteder ved strømbrudd.
Vokser videre innen drift av AMS og kritisk IoT-infrastruktur
Aldri har det vært registrert høyere vindkraftproduksjon i Norge og Sverige enn i forrige uke.
Naturvernforbundet, Norsk Ornitologisk Forening og Turistforeningen klager på at forlengelsen av konsesjonen aldri ble sendt på høring.
NVE foreslår et 8 prosents «skråtak» på NorthConnects inntekter og «hjemfall» til Statnett etter 25 år. Det er for tidlig for NorthConnect å si om det er bra nok til at kabelen bygges.
NVE fraråder OED å tillate NorthConnect å kjøre kabelen med en kapasitet på 1400 MW pluss 400 MW i dynamisk overlast for å levere systemtjenester.
NVE har oversendt sin analyse av NorthConnect til OED.
Entreprenøren Valard holder Statnett ansvarlig for materialer som skal ha vært så dårlige at en linje falt ned og førte til store forsinkelsesbøter. Statnetts samarbeid med Dalekovod får også unngjelde.
REN Røros-sjefen vil heller satse på å gi kunden økt komfort og skjule kompleksiteten bak kulissene.
Den danske regjeringen setter av penger på statsbudsjettet for å finne mulige plasseringer av en eller flere energi-øyer på minst 10 GW havvind.
Equinor har fullført kjøpet av en eierandel på 50 prosent i det polske havvindprosjektet Baltyk I fra Polenergia.