Lorenzo Lona kom fra en toppstilling i Sweco til konsernsjefjobben i Rainpower for bare et halvt år siden. Nå må den norskje vannturbinprodusenten ut og lete etter ny sjef. Foto: Atle Abelsen

Rainpower mister sin konsernsjef etter bare et halvt år, midt i en svært tøff tid for konsernet.

Etter kun et halvt år, valgte Lorenzo Lona (45) å trekke seg fra stillingen som konsernsjef hos den norske vannturbinprodusenten Rainpower. Lona bedyrer at dette var helt og holdent hans eget valg, og at årsakene er personlige.

– Jeg bruker opptil tre timer på veien fra mitt hjem i Slemmestad til Rainpower på Kjeller på den andre siden av Oslo. Jeg har unger i en alder der de trenger tett oppfølging, og måtte ta et verdivalg.

Overraskende

Lona tror hans valg kom som en overraskelse på styret og de øvrige ansatte i Rainpower. – Jeg forstår at dette ikke er et gunstig tidspunkt å trekke seg på. Men slik er det, sier han.

Han legger til at han har opprettet firmaet Lona Consulting, og kommer til å satse på oppdrag innen damsikkerhet i tida framover. – Jeg blir neppe arbeidsledig, tror han. Lona blir i sin nåværende stilling ut denne måneden.

Det har ikke lykkes energibransjen.no å komme i kontakt med styreleder Morten Mathisen i Rainpower for en kommentar.

Kritisk rettssak i tøff tid

Rainpower står nå midt oppe i en krevende rettssak, der deres konkurrent Andritz beskylder dem for å bryte lisensbetingelsene knyttet til teknologirettigheter. Et tap her kan påføre selskapet, som allerede sliter tungt økonomisk i et tregt og vanskelig turbinmarked, et erstatningsansvar på flere hundre millioner kroner.

Utfallet er på ingen måte gitt, og dom i rettssaken faller etter siste rettsdag den 13. oktober.