Den nye svømmehallen på Holmen i Asker er et forbildeprosjekt knyttet til energismarte løsninger og miljø.

I sommer sto den nyskapende og muligens mest miljøvennlige svømmehallen i Norge klar i Asker.

Kilde: Rockwool

Dette moderne bygget, med en fasade av sementbaserte fasadeplater kledd med trespiler av eik, føyer seg fint inn i landskapet på Nesbru. Det er anlagt et stort åpent grøntområde på taket og svømmehallen henter energi fra både solcellepanel, solfangere og fra 15 energibrønner på tomten.

Daglig leder Per Urdahl hos Solel as, som har levert de 116 solcellepanelene til dette banebrytende prosjektet, forteller at kombinasjonen med å bruke solceller med sementbaserte fasadeplater fra Rockwool som utvendig isolasjon, er svært god. Dette bl. a. fordi solcellepanelene kan monteres direkte på isolasjonsplatene med bare en mørk duk imellom. Dette gjør at bygningen ikke bare produserer energi, men at også byggherren sparer kledningsmateriell.

Svømmehallen på Holmen er tegnet av islandske Arkis arkitektar og er gitt status som forbildeprosjekt i Futurebuilt-programmet og har fått støtte fra både Enova og Innovasjon Norge. I dette prosjektet er ingenting overlatt til tilfeldighetene og håpet er at andre svømmehaller vil bli bygget etter de samme prinsippene.