De tre finalistene i Årets Unge Rådgiver: Una Myklebust Halvorsen (Asplan Viak), Søren Gedsø (Erichsen & Horgen) og Stanislas Merlet (Multiconsult).

– Juryen har hatt en meget vanskelig jobb etter at vi mottok rekordmange og svært sterke nominasjoner til konkurransen Årets Unge Rådgiver, men har valgt ut Stanislas Merlet (Multiconsult), Søren Gedsø (Erichsen & Horgen) og Una Myklebust Halvorsen (Asplan Viak) som de tre finalistene, sier RIFs adm. direktør Liv Kari Skudal Hansteen. Vinneren offentliggjøres på RIFs Høstkonferanse den 24. oktober.

Kilde: RIF (Rådgivende Ingeniørers Forening)

Rådgiverbedriftene nominerer selv kandidatene. Juryen velger de beste, basert på en rekke kriterier. Blant annet skal kandidatene være en spydspiss innen sitt område, være nysgjerrig og nyskapende, bidra til å løfte faget og evne å bruke oppdrag til å videreutvikle selskapet og prosjektdeltakerne. Kandidatene må vise evne til praktisk og kommersiell anvendelse av kunnskapen sin og være en god lagbygger.

– De tre finalistene har, til tross for sin unge alder, allerede etablert seg som ledende fagfolk innenfor sine områder, solkraft, energi, miljø og inneklima, sier Hansteen. Årets konkurranse har vært hard, med mange meget kompetente og kvalifiserte kandidater. Vi har stor tro på de tre finalistene, og forventer at alle kommer til å sette store faglige spor etter seg i lang tid fremover, fortsetter Skudal Hansteen.