Utviklingen av Wiral Lite ble finansiert raskt. (Foto: Wiral Technologies)

Verdens første lettvekts kabelkamera, Wiral Lite, ble lansert 17. oktober på crowdfunding-nettstedet Kickstarter. På fire minutter var finansieringsmålet på 30.000 USD nådd. På 24 timer forhåndssolgte bedriften for 1,6 millioner kroner

Av: Redaksjonen Gemini

Wiral er et kamerasystem som beveger seg langs et tau ved hjelp av en elektrisk motor. Dette krever ofte dyre løsninger, men Wiral Lite blir såpass billig at det skal åpne for nye muligheter og spennende kameravinkler for mange flere. Ti prototyper er for tiden under uttesting.

– De som faktisk skal bruke produktet har stått i fokus hele veien. Vi har siden dag én vært ute og testet sammen med potensielle kunder, sier daglig leder Andrea Holvik Thorson i Wiral Technologies.

Selskapet består av fire gründere. Tre av dem har bakgrunn fra NTNUs Entreprenørskole. Disse er Holvik Thorson, Emilie Abakken og Øivind Aabye. Med seg har de produktdesigneren Eivind Sæter.