Det var solenergi-rådgiver Stanislas Merlet i Multiconsult som trakk det lengste strået i konkurransen Årets Unge Rådgiver 2017. (Foto: RIF)

Stanislas Merlet fra Multiconsult tildeles tittelen Årets Unge Rådgiver 2017 på bakgrunn av sin imponerende kompetanse og gjennomføringskraft innenfor et relativt nytt fagområde i Norge; solenergi.

Kilde: RIF (Rådgivende Ingeniørers Forening)

– Stanislas er en verdig vinner og et faglig fyrtårn, sier Liv Kari Skudal Hansteen som delte ut prisen på RIFs Høstkonferanse den 24. oktober.

I juryens begrunnelse heter det blant annet: «Med sitt engasjement og verdsatte kompetanse er han et faglig fyrtårn innenfor et viktig fagområde i rask utvikling; solenergi. Stanislas’ både brede og dyptgående kompetanse bidrar til å løfte kunnskapsnivået i det norske solenergimiljøet opp til et internasjonalt konkurransedyktig nivå, gjennom foredrag, kurs og artikler i nasjonale og internasjonalt anerkjente medier.

Rådgiverne Søren Gedsø fra Erichsen & Horgen og Una Myklebust Halvorsen fra Asplan Viak var Stanislas’ konkurrenter om tittelen. Begge fikk hederlig omtale fra juryen. – Juryen var meget imponert over alle tre finalistene og hva de har gjort og prestert i ung alder. Vi i bransjen trenger slike som dem – ikke bare i forhold til kompetansen de innehar, men også som fremragende og viktige forbilder for andre, sa Liv Kari under utdelingen.

– Stanislas kombinerer faglig dyktighet, flerspråklig kompetanse med inngående kulturforståelse, slik at han har en særlig evne til å forstå egne kunder, andre fag og tredjeparter som er involvert i hans prosjekter, uavhengig av hvilket land han arbeider i, sier Hansteen. 

I år var det 16. gang Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) kåret den dyktigste, unge rådgiveren som befinner seg blant de 11.000 rådgivende ingeniørene i medlemsbedriftene. Juryen har også i år hatt en tøff jobb da man aldri har hatt så mange og sterke kandidater å velge mellom. Prisen går til en rådgiver under 35 år som utmerker seg med fremragende arbeid, med vekt på verdien arbeidet har for å øke anerkjennelsen av rådgivernæringens betydning for samfunnet. Prisen skal vise mangfoldet i næringen og skape forbilder for andre.