I Vladivostok, Russland, vil noen av verdens fremste eksperter innen elektrotekniske fag samles denne uken. Fra Norge møter Harald Hammer, COWI (t.v.) og Andreas Rosendahl Simonsen, Eidsiva Nett (t.h.).I midten NEK-direktør Birger Hestnes.

Harald Hammer og Andreas Rosendahl Simonsen er valgt ut til å representere Norge i en av verdens fremste elektrotekniske fagsamlinger i Russland denne uken.

Kilde: COWI

International Electrotechnical Commission (IEC) er verdens ledende organisasjon for utarbeidelse og utgivelse av internasjonale elektrotekniske standarder. Slike standarder er avgjørende for at elektriske produkter kan fungere trygt og enkelt på tvers av landegrenser – enten de er i private hjem eller i store kraftverk. Standardisering er også viktig for å fremme global handel av produkter og systemer.

IEC ønsker å støtte unge profesjonelle som har vist stor interesse for elektroteknisk arbeid, og har derfor utarbeidet programmet Young Professionals. Young Professionals samler noen av verdens fremste talenter innenfor standardiseringsområdet til et stort internasjonalt nettverk.

Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) er det norske medlemmet i IEC, og er ansvarlig for å finne dyktige kandidater fra Norge for 2017. I år har valget for falt på to kandidater, etter skarp konkurranse blant andre velkvalifiserte kandidater: Harald Hammer fra COWI og Andreas Rosendahl Simonsen fra Eidsiva Nett.

Birger Hestnes, administrerende direktør for NEK, er svært tilfreds med valget av kandidater.

De utvalgte til Young Professionals-programmet skal delta på IECs store årssamling i Vladivostok, som har deltakere fra mange av de 170 nasjonene som er medlemmer i IEC.