Sammen legger vi til rette for at husholdningskunder kan kjøpe strøm direkte fra kraftverkene til BKK, forteller Edgeir Vårdal Aksnes, daglig leder og gründer av Tibber og Monika Inde Zsak, daglig leder i BKK Grønn Invest. (Foto: BKK)

Den digitale utfordreren i strømmarkedet, Tibber, har inngått en allianse med BKK. Gjennom Tibber får norske husholdninger nå muligheten til å handle strøm direkte fra alle BKK sine kraftverk.

Kilde: BKK

Den samme revolusjonen som har innhentet både musikkbransjen, taxinæringen og finansbransjen er på vei inn i strømmarkedet. Selskapet Tibber gjør det mulig for vanlige husholdninger å handle strøm rett fra kraftverkene uten de tradisjonelle mellomleddene i kraftmarkedet. I allianse med BKK lanseres verdens første heldigitale strømmarked.

 – Som strømkunde setter jeg helt andre krav og forventninger i dag enn det man gjorde for 20 år siden. Jeg forventer meg tjenester som er utrolig enkle å bruke, er fulldigitale og gir meg helt nye fordeler. Med Tibber-appen kan en husholdning nå redusere strømkostnaden slik kun store bedrifter har hatt muligheten til tidligere. Vi ser starten på en omveltning i strømmarkedet som vil sette sluttkunden i føringen for all utvikling, uttaler Edgeir Vårdal Aksnes, daglig leder og gründer i Tibber.

Investerer 15 MNOK
Samtidig som BKK gjør alle sine 28 kraftverk tilgjengelige på det nye digitale strømmarkedet, investerer de også 15 MNOK i Tibber som gir BKK en eierpost på i underkant av 10%. Sammen skal selskapene arbeide med å utvide modellen og legge til rette for at markedsplassen får enda flere deltagere og videre spredning.

– Det skjer store endringer i energimarkedet og Tibber sin plattform representerer ny teknologi som kan endre måten energi handles på. Ikke bare her i Norge, men også globalt. BKK ønsker å være en pådriver for endringene. Gjennom BKK Grønn InVest kan vi utforske ny teknologi og nye forretningsmodeller som utfordrer de etablerte verdikjedene og forretningsmodellene, sier Monika Inde Zsak, daglig leder i BKK Grønn Invest.