Norske Powel etablerer seg med datterselskap i Düsseldorf i Tyskland som skal støtte en raskt voksende virksomhet i landet.

Powel vokser stadig og etablerer nå Powel GmbH i Tyskland. Landet blir dermed det åttende landet Powel har kontor i. Utvidelsen er en direkte følge av inngåtte storkontrakter med E.On og Uniper. Kontoret i Düsseldorf skal støtte Powels raskt voksende virksomhet i Tyskland.

Kilde: Powel

Ekspansjonen er et resultat av økt fokus på støtte av nøkkelkunder som E.ON og Uniper, samt et voksende antall energiselskaper som er i gang med sin digitale transformasjon. Powels nye kontor vil underbygge vår rolle som en pålitelig leverandør av IT-løsninger for produksjon av fornybar energi og energihandel i en bransje som er i stadig forandring.

– I Europa er det Tyskland som leder an når det gjelder fornybar energiproduksjon, handel og logistikk. De overgår sine 2020-mål for grønn energi, og jobber målrettet mot fortsatt suksess i en svært konkurransepreget bransje. Ved å etablere oss i Düsseldorf kan vi enklere bidra med støtte og innovasjonsledelse til våre kunder i Tyskland og vokse ytterligere i dette viktige markedet sier Arnt Sollie, Executive Vice President, International Smart Energy.

Nylig kunngjorde Powel en samarbeidsavtale med det internasjonale IT-selskapet KISTERS. Avtalen lar KISTERS selge Powel Algo Trader, en algoritmisk programvare for handel, i det tyske markedet. Målet er at avtalen skal styrke Powels posisjon i det tyske markedet i tillegg til å skape nye forretningsmuligheter for begge selskaper.

Moderniseringen og digitaliseringen av energibransjen er godt i gang og Powel leder an. Vårt Smart Energy økosystem kan leveres i sky, med smarte integrasjonsløsninger tilpasset unike IT-miljøer. Løsningsleveransen er driftet 100% i Microsofts skyplattform Azure, og støtter opp under fremtidig innovasjon- og samskapingsprosjekter med nøkkelkunder i Tyskland, og med teknologipartnere som Micrsoft.

– I gjennomføringen av store digitale overgangs- og innovasjonsprosjekter møter man på mange utfordringer underveis. Med et lokalt kontor i Düsseldorf kan vi sørge for å overvinne disse ved nå milepælene sammen med våre kunder, på hvilket som helst prosjekt. Vi er veldig fornøyde med å utvide teamet med høyt kvalifiserte domeneeksperter som vil støtte kritisk 24/7-drift for våre kunder i Tyskland. I tilllegg vil de videreføre våre strategiske partnerskap for fremtidig innovasjon sammen med våre kunder, avslutter Sollie. 

Powel AS har sitt hovedkontor i Trondheim, og leverer forretningskritiske programvareløsninger og tilknyttede tjenester spesialtilpasset for å hjelpe energiselskap og offentlige virksomheter med bedre arbeidsprosesser og servicekvalitet. Selskapet er markedsledende innen løsninger for forvaltning og drift av kraftnett og planlegging av vannkraftproduksjon, og innen entreprenør- og kommunaltekniske sektorer. Powel er et privateid selskap grunnlagt i 1996, og har i dag 470 ansatte, kunder i 20 land, og kontorer i åtte.