I løpet av et år har det Eidsiva-eide entreprenørselskapet Laje løftet omsetningen fra null til 200 millioner kroner. (Foto: Laje)

Eidsivas heleide entreprenørselskap Laje kan se tilbake på sterk vekst og overskudd etter første driftsår.

Kilde: Laje

-For et drøyt år siden bestod Laje av daglig leder, egenkapital, styre og et sett vedtekter. Laje har passert 200 millioner kroner i omsetning med et foreløpig driftsresultat på ni millioner kroner. Det har vært et voldsomt kjør, men det er samtidig veldig moro å se at selskapet allerede i høst passerte forretningsmålene for 2017, sier daglig Leder i Laje Are Koppang.

Laje markerte starten for sin virksomhet i september 2016, etter at Eidsivas styre godkjente etableringen 31. mars. Laje har Hedmark og Oppland som sitt kjernemarked og består i dag av om lag 75 medarbeidere.

 Jeg er tilfreds med at etableringen av Laje Entreprenør AS allerede gir et positivt resultatbidrag for Eidsiva. Selskapet har i løpet av det siste året levert tjenester til Eidsiva nett, og ikke minst bidratt til å sikre tempo og kapasitet for Eidsivas fiberutbygging i Innlandet, sier konsernsjef i Eidsiva Øistein Andresen.

Lykkes i konkurranseutsatt marked
Laje bygger infrastruktur for nettselskap, fiber og radio for tele- og bredbåndsselskap, og veilys for stat, kommune og private. Selskapet har i 2017 etablert seg som en fortrukket entreprenør i et marked som preges av hard konkurranse både i og utenfor Lajeskjernemarked i Innlandet.

-Det holder ikke å være best på Toten hvis konkurrenten er best i verden. Bransjen preges av mange og til dels store aktører. Vi må levere høyere kvalitet til konkurransedyktige betingelser, og så langt har vi lykkes med våre mål og leveranser. På veilysområdet har vi hatt en betydelig større oppdragsmengde enn antatt før oppstart. Laje har også nylig fullført et kabelprosjekt i Oslo for Hafslund. Jobben ble vunnet på pris, noe som beviser at Laje leverer både kvalitet og konkurransedyktige betingelser, sier Koppang.

Åpner for flere eiere på laget
Lajes hovedkontor ligger på Børstad transformatorstasjon i Hamar, men er også etablert med kontorer i Lillehammer, Raufoss, Kongsvinger og på Minnesund. Eidsiva er dermed i ferd med å lykkes med sin ambisjon om å etablere et solid entreprenørselskap i Innlandet.

– Vår strategi åpner for å utvide eierskapet til flere enn Eidsiva, og er positive til å få andre eiere med på laget, sier Andresen.