Senk skuldrene: Ha en riktig god og fredfylt jul – med varme og ekte julehjerter! (Illustrasjonsfoto: Johnny Lai – Flicr)

Blir det satt ny forbruksrekord av strøm denne julen? Det er et spørsmål som alltid er relevant på denne tiden av året. Et kjent høydepunkt er mellom kl. 15.00 og 18.00 juleaften. Da er det full middagsfres i landets komfyrer fra Nordkapp til Lindesnes.

Vi er blant de mange som i fred og fordragelighet gleder oss til å gå til dekket julebord. Privilegiet om å ha det godt trer ekstra tydelig frem i skinnet fra levende lys og den fargesprakende toppen av gaver under treet.

I disse førjulstider har jeg lyttet mye til en forholdsvis nyskrevet dansk julesang. Det er spesielt en strofe som ikke vil slippe taket: «Er stjernen kun pynt om treets kærter (levende lys), og har du flettet EKTE julehjerter». I dypet av disse ordene avtegner det seg et tydelig budskap. Vis varme og omtanke for hverandre. Det er det julens budskap dreier seg om.

Med dette ønsker vi våre lesere en god og fredfylt jul!