På oppdrag fra Bymiljøetaten i Oslo har Infratek sørget for en kraftig oppgradering av lysløypene i Godlia-skogen og Brannfjell i Oslo. (Foto: Infratek)

114 lysmaster har blitt skiftet ut i en lysløype i Oslo, med god hjelp fra lærlinger Infratek.

Kilde: Infratek

– I utgangspunktet var det kun fem master som skulle byttes ut, men etter en befaring med Bymiljøetaten i lysløypene ble det bestemt å skifte ut alle sammen, forteller prosjektleder i Infratek Odd Arne Kleiven.

Til sammen har 114 master, fem strevere (støttestag) og 61 støttebarduner blitt skiftet ut, samt 124 armaturer montert. Arbeidet ble utført med god hjelp av årets Infratek-lærlinger.

– Denne typen mastearbeid med montering av armaturer og strekking av linjer er ypperlig for å gi lærlingene arbeidserfaring og trening. De gjorde en meget god jobb, så dette er folk vi får stor glede av i fremtiden! skryter Kleiven.

Lysmastene er i områder som er hyppig besøkt av turgåere, mosjonister og skolebarn. Nå er tidspunktet for tenning av lysmastene på morgenkvisten blitt justert, etter ønske fra lysløypebesøkende.

– Oppgraderingen har blitt tatt godt imot. Etter at vi snakket med flere av de som brukte løypa var tilbakemeldingen at de ønsket lys tidligere på morningen. Bymiljøetaten tok dette til etterretning, og lysene skrus nå på klokken 06.00 – 08.00. Mørketiden blir litt lysere, også på morningen, sier Kleiven.