Fra pallplasser i stadig flere konkurranser applauderer aktører i energibransjen for seg selv. Kan det bli for mye av det gode?

Denne uken har vi løftet fram vinnere i flere konkurranser knyttet til energibransjen. Vi har rapportert fra NM i leveringspålitelighet og resultatene fra en undersøkelse om hvem som har mest fornøyde strømkunder.

For oss som følger den daglige strømmen av nyheter i energibransjen er pågangen av mesterskap og kåringer knyttet til energibransjen påfallende. Kreativiteten i hva det konkurreres i er omfattende og grensesprengende. Vi får blant annet servert pallplasseringer i kundebehandling og energisparing, fra ulikt hold og med varierte vinklinger.

De som friskt og raskt klyver opp på seierspallene strutter av stolthet, og benytter sine prestasjoner i strie strømmer av egenreklame. Vi sitter med en følelse av at ikke alle konkurransene er like godt funderte, og har en snikende følelse av at det er mye kosmetikk ute og går. Nesten alt synes å være lov når det gjelder å blankpolere sitt omdømme.

Fallhøyden er imidlertid stor. Det skal bare noen raske sprett i strømprisen til før mørket senker seg over profilen, eller at et ekstremvær legger den elektriske infrastrukturen i bakken, med alt hva dette medfører av plagede kunder og tenners gnissel. Da er det kanskje noen som føler seg fristet til å plusse på med en ny konkurranse.

Det er ikke vår intensjon å sette noen på sporet, men et norgesmesterskap i bortforklaringer er nærliggende å tenke seg. På toppen av den pallen er det neppe noen i energibransjen som føler seg kallet til å stå!