Markeringen av Strømmens Dag tirsdag denne uke fikk ikke akkurat rakettene til å gå til værs, selv om det hadde vært fortjent.

Tirsdag denne uken ble Strømmens Dag markert. Det gjorde ikke spesielt mye av seg. Rakettene gikk ikke akkurat til værs, selv om det hadde vært fortjent.

Et liv uten strøm er umulig å tenke seg. I dagens samfunn er det vel ingen som evner å forestille seg hvordan det ville ha vært uten. I mer enn 100 år har denne ressursen på alle måter gjort verden til et bedre sted å være. Ikke bare det. Her hos oss gir den lys og varme for en billig penge, samtidig som den strømmer forurensningsfri inn i hus og hjem.

Strøm har så mange positive perspektiver at det er umulig å nevne alt. Den er blodårene i det moderne samfunnet og bringer på ulike måter veksts og velstand til folk og land. Sett i historisk perspektiv er den fundamentet for velstandsutviklingen her i landet. Før fossefallene ble til elektrisitet var vi et av de fattigste landene i Europa.

Det er ingen tvil om at strømmen fortjener å bli feiret. De nærmeste til å skyte rakettene vil værs er energiverkene. Det er primært der, med kobling til offentlige eiere, verdien av denne ressursen viser seg frem. Der gir den ikke bare brød i munnen på de som forvalter den, men får millionene til å risle over store og små utfordringer på nasjonalt og lokalt nivå.

Med dette som bakteppe har årets markering av Strømmens Dag noe fatteslig over seg. For folk flest var feiringen knapt nok synbar. Stort sett ble det med å klø hverandre på ryggen internt i bransjen. Det er synd. Elektrisiteten hadde fortjent så mye mer.