Daglig leder Ulf Hafseld i Hyop, som er medlem av Norsk Hydrogenforum, kunne 15. desember åpne en ny fyllestasjon for hydrogenbiler ved E18 på Høvik vest for Oslo. Foto: Steinar Aasen, Kunnskapsbyen Lillestrøm

Hydrogen- og småkraftmiljøene knytter stadig nærmere kontakt. Nå har Norsk Hydrogenforum bestemt seg for å legge sin generalforsamling til Småkraftdagane i Bergen 22. mars.

Småkraftforeninga skriver på sin hjemmeside at de er kjempestolte over denne avgjørelsen til Norsk Hydrogenforum.

– Det viser at Småkraftforeningas H2-engasjement blir lagt merke til i hydrogenmiljøet. Vi ser frem til å utvikle samarbeidet mellom de to organisasjonene, blant annet gjennom utarbeidelse av et vegkart for hydrogenstasjoner der nærhet til småkraftverk vil inngå hvor dette er naturlig, sier en daglig leder Knut Olav Tveit i Småkraftforeninga. 

Norsk Hydrogenforum (NHF) ble stiftet i 1996 og er en non-profit organisasjon som skal fremme de miljømessige fordelene ved å anvende hydrogen som energibærer. NHF har et stort antall medlemmer fra norsk industri, universiteter, forskningsinstitutter og organisasjoner som har interesse for hydrogen.

Blant medlemmene er blant andre Energi Norge, SINTEF, Forskningsrådet, Hyundai, IFE og Innovasjon Norge.